Termeni si Conditii

 

1. Definitii

Pentru o interpretare cat mai buna si uniforma a Termenilor si Conditiilor de utilizare a Site-ului, precum si a drepturilor si obligatiilor care decurg din acceptarea acestora, urmatorii termeni vor fi interpretati dupa cum urmeaza:

Societatea: Vienalbis Concept S.R.L, cu sediul social in str. CEAIKOVSKI, nr. 7, sc. B, et. 3, ap. 24, sector 2, Bucuresti, Romania, inregistrata la Registrul Comertului sub nr. J40/14656/2018, CUI RO39991456, email: contact@vivamall.ro, Tel.: 0785.210.965.

Website sau Site: prezenta pagina web - www.vivamall.ro

Partener: orice terta persoana, fizica sau juridica, care utilizeaza pagina societatii, pentru a prezenta/ vinde produsele/ serviciile sale, la preturi speciale/ promotionale utilizatorilor/ abonatilor Site-ului.

Produs/ Serviciu: orice produs sau serviciu publicat pe Site, inclusiv produsele si serviciile mentionate in Comanda, care urmeaza a fi furnizate de catre Vanzator Cumparatorului, ca urmare a Contractului incheiat.

Comanda: un document electronic ce tine locul unei forme de comunicare intre Vanzator si Cumparator, prin care Cumparatorul transmite Vanzatorului, prin intermediul Site-ului, intentia sa de a achizitiona produse si/ sau servicii promovate de Site.

Clientul/ Cumparatorul poate efectua Comenzi pe Site, prin adaugarea produselor si/ sau serviciilor dorite in cosul de cumparaturi. Comanda va fi considerata finalizata dupa efectuarea platii prin una dintre modalitatile indicate express. Odata adaugat in cosul de cumparaturi, un produs si/ sau serviciu este disponibil pentru achizitie in masura in care exista stoc disponibil pentru acesta. Daca un produs/ serviciu este adaugat in cosul de cumparaturi dar comanda nu este finalizata, acest lucru nu atrage dupa sine inregistrarea unei comenzi, implicit, nici rezervarea automata a produsului/ serviciului.

Cumparator/ Utilizator/ Client: orice persoana fizica avand varsta peste 16 ani sau persoana juridica inregistrata pe Site, care, prin finalizarea procesului de creare a Contului, sau a unei comenzi rapide fara cont, si-a dat acordul cu privire la clauzele specifice Site-ului, din sectiunea Termeni si Conditii.

Cont: o sectiune din Site care cuprinde o adresa de e-mail si o parola ce permite Cumparatorului transmiterea unei comenzi si care contine informatii despre Client/ Cumparator si istoricul Cumparatorului in Site (comenzi, facturi fiscale, garantii bunuri etc.). Utilizatorul este responsabil si se va asigura ca toate informatiile introduse la crearea Contului sunt corecte, complete si de actualitate.

Contract: reprezinta contractul la distanta incheiat intre Vanzator si Cumparator, fara prezenta fizica simultana a Vanzatorului si a Cumparatorului.

Continutul Site-ului se refera la:

- toate informatiile de pe Site care pot fi vizitate, vizualizate sau altfel accesate online;

- continutul oricarui e-mail trimis Cumparatorilor de catre Vanzator, prin mijloace electronice si/ sau orice alt mijloc de comunicare disponibil;

– orice informatie comunicata Cumparatorului prin orice mijloc de catre un angajat/ colaborator al Vanzatorului, conform informatiilor de contactare, specificate sau nu de catre acesta;

– informatii legate de produsele si/ sau serviciile si/ sau tarifele practicate de Vanzator intr-o anumita perioada;

– informatii legate de produsele si/ sau serviciile si/ sau tarifele practicate de catre un tert cu care Vanzatorul are incheiate contracte de parteneriat, intr-o anumita perioada;

– date referitoare la Vanzator sau alte date privilegiate ale acestuia.

Oferta: oferta de produse/ servicii, la preturi speciale/ promotionale, pusa la dispozitia utilizatorilor/ abonatilor de catre Vanzatori (Parteneri), prin intermediul Site-ului.

2. Accesare Site

Accesul/ vizitarea acestui Site se supune Termenilor si Conditiilor de utilizare, implicand acceptul explicit si fara obiectiuni al dumneavoastra si reprezinta intreaga intelegere (contractul valabil incheiat) dintre parti.

Daca nu sunteti de acord sau nu acceptati, fara limitari sau calificari, Termenii si Conditiile de utilizare ale acestui Site, va rugam sa nu continuati accesarea Site-ului.

In cadrul acestei pagini web sunt publicate si promovate produse si servicii provenite de la terti furnizori la preturi speciale/ promotionale. Aceste preturi speciale/ promotionale sunt valabile pentru o anumita perioada de timp. Produsele/ serviciile oferite pot fi achizitionate la un pret special promotional de catre utilizator/ abonat, prin intermediul Site-ului, respectand termenii descrisi mai jos, pe care utilizatorul/ abonatul ii accepta complet si neconditionat.

Prin plasarea unei comenzi sunteti responsabil pentru toate actiunile care decurg din folosirea acesteia. Site-ul nu poate fi facut responsabil pentru erorile survenite in urma neglijentei utilizatorului privind securitatea si confidentialitatea datelor transmise pe Site. Informatiile furnizate pentru inregistrare pe Site/ inscriere la oferta trebuie sa fie corecte. Optand pentru inregistrare, va obligati sa ne furnizati corect numele, adresa si alte informatii utile.

Accesul in vederea efectuarii unei Comenzi ii este permis oricarui Utilizator/ Cumparator.

Site-ul isi rezerva dreptul de a restrictiona accesul unui utilizator pe Site daca se considera ca actiunile acestuia ar putea prejudicia in vreun fel Site-ul, fara sa fie obligat sa ofere o explicatie.

Comunicarea cu Vanzatorul se poate realiza prin interactiunea directa cu acesta, prin informatiile primite pe e-mail, de notificare a finalizarii comenzii de pe Site. Vanzatorul are libertatea de a gestiona informatiile primite fara a fi nevoit sa aduca justificari pentru aceasta.

Site-ul poate publica informatii despre produse si/ sau servicii si/ sau promotii practicate de catre acesta, sau de catre oricare alt tert cu care vivamall.ro are incheiate contracte de parteneriat, intr-o anumita perioada de timp si in limita stocului disponibil.

Toate informatiile folosite pentru descrierea produselor si/ sau a serviciilor disponibile pe Site (imagini statice/ dinamice/ prezentari multimedia etc.) nu reprezinta o obligatie contractuala din partea Vanzatorului, acestea fiind utilizate exclusiv cu titlu de prezentare.

3. Cum cumpar un produs/ serviciu pe vivamall.ro?

 1. Cum comand un produs

Pasul 1. Faceti click pe poza produsului dorit;

Pasul 2. Faceti click pe butonul rosu “Cumpara acum” si produsul va fi adaugat in cosul de cumparaturi;

Pasul 3. In rubrica deschisa “Datele necesare comenzii”, sub produsul adaugat in cos, completati corect toate datele de livrare, precum si cele de contact;

Pasul 4. Dupa ce ati completat “Datele necesare comenzii”, dati click pe butonul portocaliu “Trimite Comanda";

 1. Cum comand mai multe produse

Pasul 1. Faceti click pe poza produsului dorit;

Pasul 2. Faceti click pe butonul rosu “Cumpara acum” si produsul va fi adaugat in cosul de cumparaturi;

Pasul 3.Pentru a adauga un alt produs in comanda, introduceti un cuvant/ cod in sectiunea de sus “Cauta in site” si apoi click pe lupa rosie;

Pentru a comanda alte produse la acelasi furnizor (o singura taxa de transport) dupa ce ati adaugat in cos primul produs faceti click pe:

 1. Numele furnizorului (mentionat deasupra produsului adaugat in cos);

 2. Butonul portocaliu “Vezi si alte produse ale acestui furnizor”(aflat sub produsul adaugat in cos);

 3. Butonul portocaliu ”←Continua cumparaturile” (aflat sub sectiunea verde de sub “Cauta in site”

Pasul 4. In rubrica deschisa “Datele necesare comenzii”, sub produsele adaugate in cos, completati corect toate datele de livrare, precum si cele de contact;

Pasul 5. Dupa ce ati completat “Datele necesare comenzii”, dati click pe butonul portocaliu “Trimite Comanda";

- Pe ecran vi se afiseaza un mesaj de confirmare a primirii datelor dvs., iar pe adresa de e-mail, pe care ati mentionat-o la datele necesare comenzii, veti primi, in maxim 24 ore, un e-mail de confirmare ce contine datele de contact ale furnizorului din partea caruia veti primi produsul si care este responsabil in privinta livrarii produsului(lor) comandat(e), fiind unicul in masura sa ofere detaliile despre livrarea si starea produsului(lor);

- Detaliile despre termenul de livrare, curier, pret de transport, garantii, precum si alte detalii privind calitatea produselor se regasesc pe Site, in sectiunea “Conditii de livrare”, iar Cumparatorul, prin plasarea unei comenzi, este de acord cu luarea la cunostinta a acestor conditii si detalii afisate in sectiunea “Conditii de livrare“, din partea de jos a paginii cu oferta produsului respectiv;

- Cumparatorul este obligat sa pastreze datele de contact ale furnizorului, pe care le primeste dupa plasarea unei comenzi, prin e-mail. In cazul in care, aceste detalii nu se regasesc in e-mail, cumparatorul poate lua legatura cu Site-ul vivamall.ro, prin adresa de e-mail de contact: contact@vivamall.ro, afisata pe site. Site-ul ii va raspunde clientului in maxim 3 zile lucratoare de la data primirii e-mail-ului.

- In cazul in care, clientul face o precomanda, acesta intelege ca furnizorul poate livra produsul cand il va avea din nou pe stoc.

Prin plasarea unei comenzi printr-o convorbire telefonica, pe oricare dintre site-urile detinute de Prestator, clientul este implicit de acord cu inregistrarea convorbirii telefonice si prelucrarea datelor transmise. Aceste date vor fi folosite excusiv in relatia dintre Prestator si Cumparator pentru inregistrarea, procesarea si prelucrarea comenzii dar si pentru solutionarea reclamatiilor ulterioare.

- Pe acest site se afiseaza ofertele mai multor furnizori si este posibil sa primiti o comanda de mai multe produse cu mai multe costuri de transport. In dreptul fiecarei oferte este scris si furnizorul la care s-a comandat, la sectiunea - FURNIZOR.

- In cazul in care un client face comanda la mai multi furnizori, site-ul isi rezerva dreptul de a comasa comanda la un singur furnizor (daca unul din furnizori are toate produsele comandate), astfel incat clientul sa plateasca o singura taxa de transport.

4. Cum returnez un produs comandat pe vivamall.ro?

Cumparatorul are dreptul, fara nicio penalitate, de a returna produsul primit, in maxim 14 zile lucratoare, de la data primirii prin curier a produsului. Astfel, potrivit OUG nr. 34/ 2014, perioada de returnare a unui produs in termen de 14 zile de la:

– ziua in care Cumparatorul intra in posesia fizica a ultimului produs – in cazul in care Cumparatorul comanda printr-o singura comanda produse multiple ce vor fi livrate separat;

– ziua in care Cumparatorul intra in posesia fizica a ultimului produs sau a ultimei piese – in cazul livrarii unui produs care consta din mai multe loturi sau piese;

Solicitarea de retur se transmite doar in scris, prin completarea formularului de retur existent in Site, in Politica de retur. In formularul de retur, Cumparatorul este obligat sa completeze corect si complet toate datele, pentru ca cererea lui sa fie procesata. Raspunsul va sosi prin e-mail, in maxim 3 zile lucratoare de la data trimiterii cererii de retur.

Dupa trecerea intervalului de 14 zile lucratoare de la data achizitiei, Cumparatorul nu are dreptul de a-si exercita dreptul de retur, Furnizorul sau Site-ul nemaiavand nicio obligatie fata de Cumparator.

5. Conditii pentru cererea de returnare a pretului produsului:

- Solicitarea trebuie transmisa in scris inainte de expirarea perioadei de retur de 14 zile lucratoare, care este afisata in cuprinsul fiecarei oferte.

- Daca serviciul sau produsul furnizat presupune mai multe sedinte/ proceduri/ produse/ servicii, returnarea nu se poate face daca ati folosit deja o/ un sedinta/ procedura/ produs/ serviciu.

- Dupa data de expirare a perioadei de retur sau dupa consumarea partiala a serviciului achizitionat, nicio cerere de returnare nu va mai fi luata in considerare.

- Site-ul isi rezerva dreptul de a investiga orice cerere de returnare si de a nu da curs cererilor de returnare frauduloase sau abuzive care se produc dupa consumarea, prestarea, achizitionarea bunului sau serviciului.

- Returul unei comenzi se realizeaza direct catre furnizor PRIN CURIER si este suportat de client, pe adresa furnizorului.

Contravaloarea in bani a produsului returnat va fi transferata clientului, de catre Furnizor (Vanzator), dupa ce produsul a ajuns la destinatie (la furnizor), doar intr-un cont bancar, in acest sens clientul avand obligatia sa trimita prin e-mail: contul IBAN si numele titularului contului indicat, pentru transfer.

Furnizorul este singurul responsabil de calitatea si valoarea produselor promovate pe Site, iar Cumparatorul se obliga a avea la cunostinta de cele afisate in oferta fiecarui produs, in momentul in care comanda un produs.

Toate datele de livrare privind: curierul, termenul de livrare si alte conditii, difera la fiecare furnizor si produs, aceste detalii regasindu-se in fiecare oferta afisata pe site. De asemenea, toate datele si conditiile de retur, sunt transmise doar de catre Furnizor, prin e-mail sau telefon catre cumparator, iar Site-ul nu isi asuma niciun fel de raspundere sau obligatie, in acest sens, in a furniza cumparatorului date de retur sau in a returna sumele de bani aferente returului.

Transferul de bani aferent produsului returnat se face doar de catre Furnizor, in maxim 30 de zile lucratoare de la data primirii produsului retur prin curier, de la cumparator. Banii se vor transfera intr-un cont bancar, pe care cumparatorul se obliga sa il comunice Furnizorului, in scris, prin e-mail, impreuna cu numele titularului de cont.

In privinta taxei de retur, pentru transport, Cumparatorul plateste taxa de transport retur in urmatoarele situatii:

- Daca a comunicat prin comanda un alt produs decat cel dorit si ulterior s-a razgandit sau si-a dat seama ca nu doreste acel produs.

- Daca a comandat o marime, culoare sau model pentru un produs si dupa ce l-a primit si-a dat seama ca nu i se potriveste.

- In toate aceste situatii de mai sus, clientul are obligatia sa trimita prin curier produsul, impreuna cu ambalajul original, in maxim 14 zile lucratoare de la data primirii coletului.

Furnizorul are obligatia:

- sa ii schimbe produsul cu cel cerut de comparator, dupa ce primeste acel colet de la comparator;

- sa ii returneze banii achitati initial, in cazul in care produsul nu mai exista pe stoc.

Daca produsul trimis retur de catre cumparator nu este in stare functionala sau este deteriorat din vina cumparatorului, sau nu este in ambalajul original, Furnizorul nu mai are obligatia de a-i schimba produsul sau de a-i returna banii.

Furnizorul are obligatia sa inlocuiasca produsul, suportand cheltuielile cu transportul, in urmatoarele conditii:

- Daca produsul primit de Cumparator prezinta semne de degradare, defectiuni sau alte semne care indica faptul ca a fost folosit inainte;

- Daca produsul primit de Cumparator nu corespunde cu cel prezentat in oferta de pe Site, in privinta aspectului, culorii sau detaliilor tehnice mentionate;

- Daca produsul primit este altul decat cel prezentat in oferta de pe Site.

In cazul in care Clientul/ Cumparatorul solicita retragerea din Contract, in cadrul termenului legal de retragere din contract, acesta trebuie sa returneze si eventualele cadouri care au insotit produsul respectiv. In cazul in care Comanda este achitata, Vanzatorul va rambursa suma in maxim 30 de zile lucratoare de la data informarii acestuia, de catre Cumparator, asupra deciziei sale de retragere din Contract. Vanzatorul va putea amana rambursarea sumei pana la primirea Bunurilor vandute sau pana la primirea unei dovezi conform careia acestea au fost expediate, in cazul in care nu s-a oferit sa recupereze el insusi Bunurile (se va lua data cea mai recenta).

6. Produse/ servicii pentru care nu se asigura dreptul de retur

Situatii pentru care produsele si serviciile in cauza nu pot fi returnate si fac exceptie de la respectarea contractului:

 • Contractele de prestari de servicii, dupa prestarea completa a serviciilor, daca executarea a inceput cu acordul prealabil express al Cumparatorului si dupa ce acesta a confirmat ca a luat cunostinta de faptul ca isi va pierde dreptul la retragere dupa executarea completa a Contractului de catre Vanzator;

 • Furnizarea de produse si/sau servicii al caror pret depinde de fluctuatiile de pe piata financiara pe care Vanzatorul nu le poate controla si care pot avea loc pe parcursul perioadei de retragere;

 • Furnizarea de produse confectionate dupa specificatiile prezentate de Cumparator sau personalizate in mod clar;

 • Livrarea unor produse care se pot deteriora sau expira rapid;

 • Furnizarea de produse sigilate care nu pot fi returnate din motive de protectie a sanatatii sau din motive de igiena si care au fost desigilate de Cumparator;

 • Oferirea unor materiale audio sau video sigilate sau de programe informatice sigilate care au fost desigilate dupa livrare.

7. Raspunderea limitata

Vienalbis Concept nu isi asuma raspunderea si nu poate fi facut vinovat pentru:

- calitatea produselor dobandite de la Partener sau a serviciilor solicitate,

- nelivrarea sau livrarea partiala a produselor comandate sau

- neprestarea sau prestarea defectuoasa a serviciilor afisate pe site.

Serviciul/ produsul, mentionat in oferta de pe site, este prestat/ livrat Cumparatorului de catre Furnizor (Partener), in nume si pe cont propriu, motiv pentru care vivamall.ro nu raspunde fata de Cumparator pentru incalcarea obligatiilor de catre Partener in prestarea serviciului/ livrarea produsului si nu raspunde pentru daune directe sau indirecte, de orice natura, ce ar rezulta din sau in legatura cu produsul/ serviciul ofertat pe Site.

Prin urmare, in calitate de Cumparator intelegeti, sunteti de acord si acceptati ca:

- Site-ul NU datoreaza prestarea serviciilor si/ sau livrarea produselor indicate in Oferta, iar orice reclamatie ulterioara trebuie adresata direct Furnizorului (Partenerului). Denumirea Partenerului si informatiile de contact ale acestuia se regasesc in cuprinsul oricarei Oferte afisate pe Site.

- Sunteti direct responsabil sa faceti propria evaluare independenta a produselor si serviciilor mentionate pe Site si din punct de vedere cantitativ/ calitativ etc.

- Partenerul este emitentul Ofertei si implicit al produsului si/ sau serviciului oferit, prin Oferta de pe site, si este singurul responsabil pentru rambursarea contravalorii produsului/ serviciului comandat. De asemenea, Partenerul este singurul responsabil pentru toate bunurile si serviciile pe care vi le ofera cat si pentru orice accidente de orice natura, pagube, datorii, cheltuieli pe care le-ati putea suporta/ suferi, direct sau indirect, in totalitate sau in parte, si care au legatura cu achizitionarea unui produs/ serviciu precum si pentru orice pretentii care decurg din utilizarea totala sau partiala a acestora.

- Cu exceptia cazului in care se indica altfel, in alte oferte distincte, firma site-ului doar afiseaza pe Site ofertele cu produsele si serviciile oferite de Partener.

- Prin prezenta, in mod irevocabil, renuntati la toate pretentiile ce decurg din utilizarea produselor/ serviciilor si exonerati firma VIENALBIS CONCEPT S.R.L., precum si societatile sale afiliate, directorii, angajatii si agentii de la plata oricarei datorii care decurge din sau in legatura cu orice act sau omisiune a unui Partener in legatura cu utilizarea unui produs/ serviciu, oferite pe baza acestuia.

- Produsele, care nu sunt conforme specificatiilor de pe Site din momentul trimiterii comenzii, se pot returna numai Partenerului ofertant, specificand natura lipsei de conformitate. Costul transportului produselor revine in responsabilitatea Cumparatorului, in cazul in care in oferta postata nu e specificat altfel. In nicio situatie Vienalbis Concept nu va fi obligat sa suporte orice cheltuiala rezultata din transportul produselor comandate de pe Site, astfel ca orice nelamurire implicand costurile de livrare/ returnare produse va fi adresata direct Partenerului ofertant.

Utilizarea acestui Site este in totalitate raspunderea Cumparatorului. Vienalbis Concept si societatile sale afiliate, functionarii, directorii, agentii sau orice alta parte implicata in conceperea, producerea sau oferirea site-ului nu sunt raspunzatoare pentru daune directe sau indirecte, de orice natura, ce ar rezulta din sau in legatura cu utilizarea acestui Site sau a continutului sau. Vienalbis Concept nu isi asuma nicio responsabilitate si nu va fi raspunzatoare pentru nicio dauna sau virusi care ar putea sa va infecteze computerul sau alte bunuri in urma accesarii sau utilizarii acestui Site, sau descarcarii oricarui material, informatii, text, imagini video sau audio de pe acest Site.

Societatea nu are nicio raspundere pentru acoperirea pretentiilor tertilor, de orice natura, care pot rezulta in relatie cu utilizarea, copierea sau falsificarea Site-ului sau a continutului acestuia sau a oricarui alt Site inrudit, de catre terte persoane, neautorizate de Societate, indiferent daca Societatea a fost informata, a cunoscut sau ar fi trebuit sa cunoasca aceasta posibilitate.

Utilizatorii inteleg si accepta ca Site-ul nu participa in niciun mod si in nicio masura la interactiunile dintre Utilizatori si nu ofera nicio garantie privind acestea. Utilizatorii inteleg si accepta ca Site-ul nu detine niciun control asupra legalitatii, calitatii, corectitudinii, punctualitatii, credibilitatii sau acuratetii serviciilor, datelor si informatiilor sau oricarui continut sau servicii oferite de catre Furnizori prin intermediul Site-ului. Utilizatorii inteleg si accepta ca datorita caracteristicilor specifice Internetului si ale Serviciului, Administratorul Site-ului nu poate confirma, garanta identitatea Utilizatorilor si veridicitatea, corectitudinea, validitatea oricaror informatii sau continut oferite de acestia pe Site. In consecinta, Site-ul nu poate fi tras la raspundere in niciun mod si in nicio masura cu privire la aceste informatii sau orice alte efecte juridice/ comerciale derivand din utilizarea lor.

Partenerul este singurul responsabil de continutul ofertelor, de serviciile pe care el le va desfasura ca urmare a acestor oferte si de consecintele pe care aceste servicii le pot avea si mandateaza Site-ul sa incaseze in numele si pe seama sa pretul serviciilor prestate. Din acest motiv, VIENALBIS CONCEPT nu isi asuma responsabilitatea pentru descrierile produselor prezentate in Site. In toate cazurile Utilizatorul nu va putea invoca sau angaja in niciun mod raspunderea Site-ului pentru continutul ofertelor sau pentru activitatile desfasurate in urma ofertelor Partenerului ori pentru consecintele de orice fel ale acestora.

Vanzatorul nu poate fi responsabil pentru daune de orice fel pe care Cumparatorul sau oricare terta parte o poate suferi ca rezultat al indeplinirii de catre Vanzator a oricarei din obligatiile sale conform Comenzii si pentru daune care rezulta din utilizarea Bunurilor si Serviciilor dupa livrare si in special pentru pierderea acestora.

Prin crearea si utilizarea Contului, Utilizatorul/ Cumparatorul isi asuma raspunderea pentru mentinerea confidentialitatii datelor de Cont (user si parola) si pentru gestionarea accesarii Contului, si, in masura permisa de legislatia in vigoare, este responsabil de activitatea derulata prin intermediul Contului sau.

Prin crearea Contului si/ sau utilizarea Continutului si/ sau plasarea Comenzilor, Clientul/ Utilizatorul/ Cumparatorul accepta in mod expres si fara echivoc Termenii si Conditiile Site-ului in ultima versiune actualizata, comunicata in cadrul Site-ului, existenta la data crearii Contului si/ sau utilizarii continutului si/ sau la data plasarii Comenzii.

Site-ul isi rezerva dreptul de a actualiza si modifica periodic Termenii si Conditiile Site-ului pentru a reflecta orice modificari ale modului si conditiilor de functionare a Site-ului sau orice modificari ale cerintelor legale. Documentul este opozabil Clientilor/ Utilizatorilor/ Cumparatorilor de la momentul afisarii in Site. In cazul oricarei astfel de modificari, vom afisa pe Site versiunea modificata a documentului, motiv pentru care va rugam sa verificati periodic continutul acestui document.

8. Dreptul de afisare a review-urilor si comentariilor

Scrierea de Review-uri, Comentarii, Intrebari si Raspunsuri se poate face, de catre Utilizatori/ Clienti/ Cumparatori, la sectiunea “Comentarii”.

Informatiile inscrise pot fi atat pozitive, cat si negative, si se vor referi la caracteristicile si modul de folosire al unui produs sau serviciu.

In momentul inregistrarii unui anumit Review, Comentariu, Intrebare, Raspuns pe Site, Utilizatorii/ Clientii/ Cumparatorii acorda Vanzatorului o licenta neexclusiva, continua, irevocabila, nelimitata teritorial, si dau dreptul Vanzatorului de a utiliza, reproduce, modifica, adapta, publica, traduce, distribui si de a afisa acest continut.

Cu privire la comentariile afisate pe site, Utilizatorul se obliga:

– sa faca referiri doar la caracteristici si/ sau modul de utilizare al unui anumit produs sau serviciu, evitand informatii legate de aspecte ce se pot schimba (pret sau oferte promotionale) sau informatii care tin de modul desfasurarii Comenzii;

– sa foloseasca doar limba romana. Sunt permise si cuvintele sau expresiile care, desi nu sunt considerate romanesti, sunt de larga utilizare in toate mediile referitoare la domeniul respectiv (ex.: mouse, notebook, plug and play);

– sa utilizeze un limbaj corespunzator, neofensator, fara termeni care pot jigni sau afecta oricare alt Utilizator/ Client/ Cumparator;

– sa se asigure ca informatiile introduse de ei sunt realiste, corecte, neinselatoare si in conformitate cu legile aplicabile, respectand astfel inclusiv drepturile altor parti, drepturile de autor, de marca comerciala, de licenta sau alte drepturi de proprietate, publicitate sau intimitate;

– sa nu inscrie informatii si/ sau detalii despre URL-uri (legaturi) din alte site-uri comerciale ce desfasoara aceeasi activitate comerciala ca si Vanzatorul;

– sa nu incerce fraudarea serviciilor puse la dispozitie de catre Vanzator sau sa inscrie Review-uri/ Comentarii/ Intrebari/ Raspunsuri care sa contina materiale de natura publicitara;

– sa nu utilizeze Review-ul/ Comentariul/ Intrebarea/ Raspunsul ca mijloc de comunicare cu Vanzatorul, in acest sens se vor folosi datele de contact ale Vanzatorului inscrise pe Site.

Cand un Review/ Comentariu/ Intrebare sau Raspuns este semnalat de catre un Utilizator/ Client/ Cumparator ca avand un continut inadecvat, dintr-o perspectiva strict subiectiva, acest continut este examinat cu atentie de catre Vanzator pentru a determina daca incalca Termenii si Conditiile Site-ului.

Pentru sesizari sau reclamatii legate de Bunul si/ sau Serviciul achizitionat, Cumparatorii au la dispozitie formularul de reclamatii din cadrul Site-ului. Termenul maxim de solutionare a reclamatiilor sau sesizarilor este de 30 de zile calendaristice de la primirea acestora.

9. Drepturi de autor

SC. VIENALBIS CONCEPT S.R.L este autorul Site-ului si beneficiaza de toate drepturile legale recunoscute autorilor, conform Legislatiei Romane si Internationale. Designul si modalitatea de prezentare a Site-ului, precum si software-ul si setarile acestuia etc., sunt proprietatea S.C. VIENALBIS CONCEPT S.R.L.

Continutul Site-ului (texte, descrieri ale produselor si serviciilor, caracteristici tehnice, imagini, simboluri) este detinut in totalitate de catre S.C. VIENALBIS CONCEPT S.R.L. si Partenerii sai.

Este interzisa copierea, comercializarea, publicarea, transferul catre terte parti, modificarea si/ sau alterarea continutului Site-ului, decat cu acordul expres al VIENALBIS CONCEPT. Orice utilizare a continutului Site-ului, in alte scopuri decat cele permise expres prin documentul sau de acordul de utilizare care il insoteste, in cazul in care acesta exista, este interzisa. Niciun continut transmis Cumparatorilor/ Utilizatorilor, prin orice mijloc de comunicare sau dobandit de acestia prin accesare si/ sau vizualizare, nu constituie o obligatie contractuala a VIENALBIS CONCEPT, fata de respectivul continut.

Informatiile publicate corespund realitatii la momentul inscrierii lor pe Site sau al actualizarii diverselor pagini ale Site-ului.

10. Modificari Termeni si Conditii

Intreg continutul acestui site poate fi modificat si va este oferit "CA ATARE" fara a se oferi nicio garantie de niciun fel, fie aceasta expresa sau implicita.

Societatea isi rezerva dreptul de a modifica unilateral si fara nicio notificare prealabila continutul, forma de prezentare si/ sau structura Site-ului, in orice moment si nu va avea nicio raspundere in acest sens si/ sau Termeni si Conditii.

Societatea se extinde continuu, isi actualizeaza si optimizeaza website-ul, produsele si serviciile aferente, in paralel avand dreptul de a modifica liber termenii si conditiile de utilizare a website-ului. Din acest motiv, se recomanda utilizatorilor/ abonatilor sa citeasca termenii si conditiile de utilizare la intervale regulate de timp pentru a se informa cu privire la eventualele schimbari de continut.

Astfel de schimbari, modificari, adaugiri sau eliminari ale Termenilor si Conditiilor de utilizare vor intra in vigoare imediat dupa publicarea lor pe Site. Orice utilizare a Site-ului, urmare a unei astfel de modificari sau schimbari, se considera acceptare de catre Cumparator/ Utilizator a schimbarilor, modificarilor, adaugirilor sau eliminarilor din continutul Site-ului.

11. Link-uri catre site-urile unei terte parti

Site-ul poate contine link-uri catre alte site-uri aflate in proprietatea sau operate de alte parti decat Vienalbis Concept. Astfel de link-uri va sunt furnizate pentru a le folosi numai daca veti dori aceasta. Vienalbis Concept nu controleaza si nu este raspunzatoare pentru continutul si conditiile de confidentialitate sau securitate si de functionalitatea acestor site-uri.

Fara a se limita la cele mai sus mentionate, Vienalbis Concept SRL isi declina in mod special orice raspundere daca aceste site-uri:

- Incalca drepturile de proprietate intelectuala ale unei terte parti;

- Sunt inexacte, incomplete sau contin informatii inselatoare;

- Nu au caracter comercial sau nu raspund indeplinirii unui anumit scop;

- Nu ofera o securitate adecvata;

- Contin virusi sau alte elemente cu caracter distructiv;

- Sunt licentioase sau calomnioase.

De asemenea, Vienalbis Concept nu autorizeaza continutul sau orice alte produse si servicii prevazute pe astfel de site-uri. Daca intrati printr-un link pe astfel de site-uri sau pe acest Site, va asumati personal riscul, fara a exista in acest sens permisiunea Vienalbis Concept.

12. Responsabilitatea Utilizatorului

Ca Utilizator, intelegeti si sunteti de acord cu urmatoarele responsabilitati:

- sa furnizati date adevarate, exacte si complete despre dumneavoastra, astfel incat procesul de achizitie sa poata avea loc;

- sa mentineti si innoiti, atunci cand este cazul, datele de inregistrare pentru a fi adevarate, exacte si complete.

Ca Utilizator, va asumati obligativitatea de a nu face urmatoarele:

- sa publicati materiale care contin virusi sau alte programe cu intentia de a distruge acest sistem sau orice informatie care este parte componenta a acestui sistem;

- sa publicati materiale cu drept de autor, daca nu sunteti autorul sau daca nu aveti permisiunea autorului de a publica materialul respectiv;

- sa publicati materiale obscene, defaimatoare, de amenintare sau rauvoitoare fata de un alt utilizator, persoana fizica sau juridica, materiale ori informatii interzise de prevederile legale in vigoare;

- sa publicati o imagine sau o afirmatie care contravine normelor legale in vigoare.

Utilizatorii SITE-ului pot trimite comentarii, note, sugestii, idei sau observatii cu privire la continutul si structura Site-ului, respectiv pot adresa intrebari atat timp cat continutul acestora nu este ilegal, obscen, amenintator, defaimator, care sa afecteze viata privata, drepturile de proprietate intelectuala ale Vienalbis Concept sau ale unor terte parti si care nu contin virusi, deruleaza campanii politice/ electorale, solicitari comerciale, scrisori in lant, e-mail-uri in masa sau orice alta forma de spam. Nu puteti folosi o adresa de e-mail falsa sau sa impersonati o alta persoana sau entitate. Vienalbis Concept isi rezerva dreptul, dar nu si obligatia, de a indeparta sau edita o astfel de informatie transmisa.

Cu respectarea celor mentionate mai sus, Utilizatorul/ abonatul are posibilitatea de a informa terte persoane (de exemplu: prin e-mail, Facebook, Twitter etc.) cu privire la Ofertele puse la dispozitie prin intermediul Site-ului.

13. Date cu caracter personal

Va rugam sa accesati si sectiunea POLITICA COOKIE care se aplica de asemenea accesului/ vizitei dumneavoastra pe Site.

14.Forta majora

Vienalbis Concept si/ sau Furnizorul nu vor fi raspunzatori pentru intarzierea sau neindeplinirea obligatiilor lor, datorate unor evenimente de forta majora, imprevizibile si de neinlaturat. Intarzierea sau neindeplinirea obligatiilor din motiv de forta majora nu va fi considerata ca o incalcare a prevederilor Termenilor si Conditiilor.

In caz de litigiu privind modul de interpretare si de derulare a contractului la distanta, instanta competenta este cea de la sediul S.C. Vienalbis Concept S.R.L.